علاوه بر تحولات میدانی و سیاسی اخیر در سوریه که به طور کلی به سمت الگوی پایداری در حرکت است، نشانه های بازگشت به زندگی طبیعی پیش از جنگ این روزها به خصوص در شهرهای بزرگ به سرعت در حال نمایان شدن است. تیتروار تعدادی از این نشانه ها عبارتند از:

- برچیده شدن ایست بازرسی های متعدد داخل شهرهای بزرگ مانند دمشق، حلب، حمص، سلمیه و ... که با هدف از بین بردن فساد ناشی از وجود این ایست بازرسی ها (اخاذی از خودروهای عبوری به بهانه های مختلف و ...) انجام گرفت. انتحاری اخیر در دمشق و امروز در حماه تلاشهایی از سمت گروههای مسلح برای خدشه دار کردن امنیت و اختلال در روند بازگشتن شهرها به وضعیت عادی است.
- تفویض مسئولیت های انتظامی شهرها از نیروهای ارتش به پلیس.
- تسریع روند بازگشت آوارگان از خارج و داخل کشور به خانه های خود. آژانس آوارگان سازمان ملل تایید کرد بیش از 440 هزار آواره داخلی و 31 هزار آواره از خارج سوریه به خانه های خود بازگشته اند.
http://www.unhcr.org/news/briefing/2017/6/595612454/unhcr-seeing-significant-returns-internally-displaced-amid-syrias-continuing.html
- ممنوعیت اعمال قانون و استفاده از لباس نظامی برای نیروهای نظامی و شبه نظامی موازی ارتش سوریه و لزوم همراه داشتن کارت شناسایی معتبر برای آنها. مثلا در حلب تنها نیروهای ارتش سوریه و تیپ قدس فلسطینی طبق دستور جدید اجازه برپایی ایست بازرسی دارند.
- آخرین دستور عفو عمومی رییس جمهور سوریه که شامل بسیاری از مسلحین، فراریان از خدمت و .. می شود.

- افزایش دستمزد کارمندان و کارکنان دولت تا 55% که قاعدتا با توجه به اقتصاد ویران شده سوریه، از کمکها و وام های دولتهای متحد مانند ایران و روسیه تامین می شود.
- سرعت گرفتن بازسازی شهرهای آسیب دیده در جنگ به خصوص دو شهر بزرگ حلب و حمص و تسریع و بهبود خدمات رسانی شهری. اداره ی مناطق شهری علاوه بر بعد اقتصادی نیاز به وجود ساختار و تشکیلات منظم اداری و دولتی دارد که تنها دولت سوریه در این کشور این قابلیت را دارد. به همین دلیل اداره ی شهر طبقه که به تازگی به کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه در آمده است تبدیل به معضلی برای آمریکاییها و نیروهای کرد شده است. آمریکاییها غیر از کنترل و پایش امنیتی در زمینه ی خدمات اساسی شهری مانند برق، آب و سوخت تاکنون تمهیداتی نیندیشیده اند. همین امر می تواند مردم و افراد تاثیرگذار در این مناطق را به بازگشت تحت کنترل دولت سوریه ترغیب کند.
 https://www.nytimes.com/2017/07/01/world/middleeast/syria-raqqa-tabqa.html
حتی در حسکه و قامشلی که کردها تسلط نظامی بسیار بیشتری به ارتش سوریه دارند همچنان اداره شهرها، ادارات و موسسات، بانکها و مدارس به عهده ی دولت سوریه است.
گزارش کارلا اورتیز از روند بازسازی حمص و بازگشت مردم به خانه هایشان:
https://t.co/TLpzrjSoSr

البته پایان جنگ نظامی به معنای پایان بحران در سوریه نیست. اما بازگشت مردم به زندگی عادی هم می تواند به پایان جنگ نظامی کمک کند و هم بحران اجتماعی را التیام بخشد.