مصاحبه احسان سلطانی با صالح مسلم رهبر حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه و یوسف محمد صادق رئیس پارلمان کردستان عراق در بروکسل
صالح مسلم:
*عقب نشینی ما از منبج کاملا راهبردی و مبتنی بر برنامه بوده است نه در اثر فشار ترکیه یا توصیه مقامات آمریکایی یا کشورهای دیگر؛ ما پس از آزادسازی منبج نیروهای بومی و محلی را آموزش دادیم و از منبج خارج شدیم؛ در حال حاضر شورایی تحت عنوان شورای نظامی منبج با پشتیبانی یگانهای مدافع خلق از منبج محافظت میکنند.
*پ ی د و یگانهای مدافع خلق بر چاههای نفتی قابل توجهی در شمال سوریه از جمله در حسکه مانند رمیلان تسلط دارند. در حال حاضر به دلایل متعددی خریدارنفتی و امکان فروش و انتقال و صادرات آنرا نداریم.
*ارتباط ما با اتحادیه میهنی راهبردی ست؛ در سالهای اخیر چندین بار به تهران سفر کردهام و با مقامات ایرانی دیدار و گفتگو کردهام. تا کنون هیچگونه کمکی از ایران دریافت نکردهایم.ما به دنبال داشتن روابط حسنه با تمامی کشورهای منطقه هستیم.
*به دنبال جدایی از سوریه نیستیم و سیستم سیاسی مورد نظر ما در درون کشور سوریه شکل خواهد گرفت. بله با مقامات دولتی سوری دیدار و گفتگو و حتی در مناطقی همکاری داشته ایم و در صورت نیاز خواهیم داشت؛ اساسا برای رسیدن به صلح و کم کردن تنشها با هر کسی نیاز باشد دیدار و گفتگو خواهیم کرد. تصور نمیکنم مردم سوریه خواستار ماندن اسد در قدرت باشند اما اگر مردم سوریه در یک انتخابات آزاد به اسد رای دهند به تصمیم آنها احترام خواهیم گذاشت.
*با "پیشمرگه" نامیده شدن کسانی -کردهای سوری عضو ENKS که در اردوگاههای اربیل آموزش دیدهاند مخالفم. آنها سربازان ترکیه هستند که از همانها حقوق میگیرند؛ همانطور که بر اساس برنامه و طرح ترکیه و توسط بارزانی علیه فدراسیون شمال سوریه آموزش داده شده اند. تا بحال هیچکدام از این نیروها نتوانسته اند به کردستان سوریه وارد شوند.رژآوا دو نیروی نظامی را در درون خود تحمل نخواهد کرد؛علی الخصوص نیروهایی که از جانب ترکیه حمایت مالی شده باشند.
*بارزانی عملا سیاستهای ترکیه را در منطقه پیاده میکند و مسدود کردن گذرگاههای مرزی با روژآوا بر اساس طرح ترکیه به منظور فشار بر یگانهای مدافع خلق بود که در سختترین شرایط علیه داعش در حال نبرد بودند، صورت گرفت.
*مذاکراتی که در آن گروههایی که مانند جیش الاسلام و دیگر گروههایی که به دنبال ایجاد خلافت اسلامی در سوریه هستند با نفوذ ترکیه و عربستان شرکت میکنند، مشخصا از پیش شکست خورده است و ما به دنبال شرکت در این نشستها نیستیم.
*ما اندیشه و آرای عبدالله اوجالان را کاملا قبول داریم؛ترکیه به عنوان عضو ناتو از تمام اهرم های فشار خود برای قرار دادن پ ک ک در لیست گروههای تروریستی غرب استفاده کرد و همین سیاست را در قبال "پ ی د" هم مدتهاست که دنبال میکند اما تا کنون موفق نشده است. ما[پ ک ک و پ ی د] هر چه باشیم از ترکیه ای که داعش و گروههای جهادی همچون النصره را حمایت مالی و تسلیحاتی می کند، دموکراتتریم و اگر قرار باشد کسی را در لیست گروههای تروریستی قرار دهند ترکیه در صدر آن قرار دارد.
مشروح گفتگو به زبان ایتالیاییhttp://www.notiziegeopolitiche.net/?p=66224
بخشهایی از گفتگو با یوسف محمد صادق رئیس پارلمان کردستان عراق که به مسائل داخلی کردستان عراق و تنش میان احزاب و سیاستهای نفتی احزاب در قبال ایران و ترکیه تمرکز داشت، در آینده منتشر خواهد شد.