چند روز پیش، رئیس ستاد ارتش اردن مصاحبه ای با BBC عربی انجام داد که در این مصاحبه نکات بسیار جالبی را بیان کرد.

سرلشگر فریحات در این مصاحبه 16 دقیقه ای میگوید: "ما از ابتدای بحران سوریه تا به حال، حتی یک روز هم علیه نظام سوریه اقدام نکردیم! و آموزش و تجهیز و پشتیبانی ما از مسلحین و عشائر صرفا برای مقابله با گروه های تروریستی بوده."

او همچنین از آمادگی اردن برای بازگشایی مرزهای خود با نظام سوریه سخن گفت، مشروط بر آنکه ارتش سوریه بر  گذرگاه درعا و گذرگاه نصیب، تسلط پیدا کند.

رئیس ستاد ارتش اردن گفت: "بعد از حلب، ارتش سوریه، گزینه های متعددی در اختیار دارد. از جمله حرکت به سمت ادلب، حرکت به سمت شرق سوریه و یا حرکت به سمت جنوب. به نظر من آنها هنوز نیروی کافی برای تصرف ادلب ندارند و حرکت به سمت شرق هم، نیازمند هماهنگی با ائتلاف ضد داعش است، اما انتظار می رود به سمت درعا حرکت کنند. کما اینکه در حال حاضر در حال هدف قرار دادن وادی بردی در دمشق هستند و به نظر من ممکن است بعد از وادی بردی و #غوطه_شرقی به سمت درعا پیشروی کنند."

قطعا این اظهارات را یک تغییر رویکرد در سیاست های اردن باید دانست. کما اینکه بر کسی پوشیده نیست که اتاق عملیات "موک" به میزبانی اردن، محل اصلی هدایت مسلحین جبهه جنوب در سالهای اخیر بوده و در حال حاضر با تغییر موازنه جنگ به نفع ارتش سوریه و متحدانش، اردن سعی در اصلاح این رویکرد دارد. پیش از این اردن نسبت به هرگونه عملیات گسترده در درعا هشدار می داد و به بهانه موج آوارگان احتمالی با چنین اقدامی مخالفت میکرد.

از طرفی سیاست خارجی نظام اردن دائما تابعی از سیاست قدرت های فرامنطقه ای بوده و این کشور تعهد همیشگی خود را نسبت به سیاست های امریکا و غرب نشان داده است؛ بنابراین چنین تغییر رویکردی را باید به همه بازیگران موثر بحران سوریه نسبت داد که ماحصل تغییرات میدانی و خصوصا آزادی حلب به دست ارتش سوریه و متحدانش می باشد.

ارتش سوریه طی دو سال اخیر عملکرد بسیار خوبی در استان درعا داشته و با دراختیار داشتن استان سویدا و نیمی از شهر درعا، پیروزی ارتش سوریه در آزادسازی استان درعا مسأله بعیدی بنظر نمی رسد.