سه جبهه بعد از حضور نظامی ایران و روس در شمال سوریه فعال شدند.
اولین جبهه شمال حماه که علیرغم پیشرویهای اولیه خوب و پشتیبانی قوی هوایی روسها با سازماندهی مجدد و قوی مسلحین و ضعف عمده ی نیروهای زمینی سوری با از دست دادن تمام مناطق آزاد شده به علاوه مورک به شکست کامل انجامید. بعد از آن نیروهای ارتش برای حفاظت از شهرهای ریف شمالی حماه آرایش کاملا دفاعی اتخاذ کردند.
در دومین جبهه، جبهه جنوب و جنوب شرقی حلب با حضور نیروهای متحد ارتش سوریه، یعنی نیروهای سپاه و گروههای زیر مجموعه سپاه و همچنین حزب الله لبنان در ریف جنوبی و نیروهای ارتش به فرماندهی سهیل حسن در جبهه جنوب شرقی، پیشرویهای خوبی حاصل شد.
تاکنون بخش مهمی از اهداف در آن جبهه شامل شکستن محاصره فرودگاه کویرس، آزادسازی مساحت وسیعی از مناطق جنوبی حلب شامل شهرکهای راهبردی الحاضر و العیس محقق شده و عملیات همچنان استمرار دارد.
اما درخشان ترین جبهه برای ارتش سوریه بدون شک جبهه دشوار شمال لاذقیه هست.
در این جبهه نیروهای ارتش سوریه شامل نیروهای زمینی و یگان هایی از تکاورهای دریایی و همچنین نیروهای دفاع وطنی حضور دارند. این جبهه به دلایل زیر دشوارترین جبهه جنگ در شمال سوریه است:
1- از لحاظ عوارض مناطق درگیری که مناطقی کوهستانی و جنگلی هستند.
2- بیش از سه سال زبده ترین و خطرناکترین تروریستهای خارجی شامل نیروهای چچنی ، قفقاز،ازبک، ترکستانی و ...با ورود از خاک ترکیه کوهستانهای جنگلی صعب العبور شمال لاذقیه پایگاههای قدرتمندی ایجاد کردن.
از دلایل پیشرویهای خوب و مستمر ارتش در این جبهه می توان به پشتیبانی هوایی عالی روسها شامل جنگنده ها و بالگردها،آتش زمینی قوی با استفاده از آتشبارهای گراد نسل جدید و آتشبارهای حرارتی TOS1 و همچنین استفاده از نیروهای با کیفیت و آشنا به منطقه از سوی ارتش سوریه اشاره کرد که باعث شده عرصه بر مسلحین در شمال لاذقیه تنگتر بشه.
جبهه شمال لاذقیه رو میشه به سه قطاع شرقی، میانی و غربی تقسیم کرد.
تاکتیک ارتش پیشروی در دو قطاع شرقی و غربی بوده تا نهایتا با در اختیار گرفتن ارتفاعات مشرف بر مناطق میانی، اون مناطق هم تحت فشار قرار گرفته و راحت تر آزاد بشن، به همین دلیل بیشتر پیشرویها در این قطاع های شرقی و غربی بوده.
قطاع شرقی از جبل کتف تا المغیریه، قطاع میانی از المغیریه تا الکوم و قطاع غربی از جبل النوبه تا نبع المر و گذرگاه کسب در مرز ترکیه در نظر گرفته شدن.
مهمترین مناطق آزاد شده قطاع شرقی شامل :
جبل الکتف، جب الزعرور، رویسه اسکندر، کتف ساعور، روستای عکو و بلندیهای اطراف آن، منطقه عرافیت، کل بلندیهای جب الاحمر (شامل 6 بلندی)، کتف الغدر، کتف الغنمه و رویسه الدیبات.
مهمترین منطقه آزاد شده ی قطاع میانی روستای کفر دلبه واقع در جنوب شرقی روستای سلمی هست.
و مهمترین مناطق آزاد شده ی قطاع غربی شامل :
جبل النوبه، جبل الزویک، روستاهای غمام و دغمشیله و ارتفاعات محیط بر آنها، دیر حنا، جبل الکوز، غابات فرنلق، برج زاهی، جبل زاهی، عطیرة و جبل العزر هستند .
روستاهای سلمی و ربیعه دو پایگاه اصلی مسلحین به ترتیب در جبل اکراد و جبل ترکمان هستند که شرایطی مشابه با الزربه و خان طومان در ریف جنوبی حلب دارند. در هر دوجبهه ارتش و متحدانش تونستن خودشون رو به نزدیکی این مناطق مهم برسونن اما شرط تکمیل موفقیت آمیز عملیات در شمال لاذقیه و جنوب حلب، فتح این مناطق و پایگاههای مسلحین هست.
لینک با کیفیت (5مگ) نقشه مشخص کننده مناطق آزاد شده :